DETOX the right way - Wat is de juiste manier om een DETOX te doen ?

 

 

 

                           

Hoeveel van ons hebben het al niet geprobeerd, al die nieuwste detoxen, diëten, afvalprogramma's die beloven ons gezonde, magere resultaten te geven. 

Het idee is goed, maar het komt niet altijd met de juiste kennis die het beste is voor ons eigen individuele lichaam. Iedereen is tenslotte anders. 

 

Daarom spreken wij van regeneratieve detox maar wat is dit nu juist en wanneer is de juiste tijd om een detox te doen ?

 

Heeft u symptomen van angst, depressie, constipatie, weinig energie, bloedarmoede, krampen, of andere 'diagnoses' dan is het zeer duidelijk, NU ! 

Zomer of winter, maakt geen verschil, misschien is de zomer iets gemakkelijker met een overvloed aan heerlijk tropisch fruit maar ook in de winter is er genoeg heerlijk fruit in voorraad. 

Liefst blijf je zoveel mogelijk fruit eten, verse sappen, ... Raw till 4 is ideaal, aangevuld met een heerlijke salade 's avonds. 

Wil je wat sneller gaan dan ga je high raw de ganse dag, wil je wat trager gaan neem dan meer groenten, geweekte noten en zaden. 

Alleen al het feit dat je meer fruit en groenten gaat consumeren is een stap in de goede richting !

Onze bedoeling is om onze nieren te laten spoelen en celafval te verwijderen. 

 

Maar hoe weet ik nu of mijn nieren filteren ?

  • Plassen in een glazen potje bij het opstaan 
  • Je wil sediment/troebelheid/slijmvliezen zien want dat betekent dat je nieren aan het filteren zijn en afvalstoffen worden verwijderd uit je lichaam. 
  • Als je urine helder is, ja dan filteren je nieren niet en blijven alle afvalstoffen en bijproducten aangemaakt door uw cellen, verstopt in uw lichaam en dat is de oorzaak van de meeste 'ziekten'.
  • Laat je nieren filteren met fruit en rauwe groenten en vasten
  • Maak gebruik van de fantastische kruiden formules 

 

 

 

Welke kruiden neem je ?

Na jarenlang anderen te helpen geholpen bij hun ontgiftingsproces, heeft Dr Morse zijn eigen lijn van kruiden formules, en kits gecreëerd om reiniging te ondersteunen en te verdiepen. Zelfs een 12-weken protocol-kit is beschikbaar. 

Er zijn zoveel geweldige kruiden in de natuur met elk hun helende eigenschappen. 

Basis startpakket raden we altijd the Fab 4 aan :

Behalve deze Fab 4 zal je met een gepersonaliseerd detox plan van me ook nog andere kruiden als toevoeging krijgen die ik speciaal voor je uitzoek om de genetische zwakheden die we hebben geërfd en die in het hedendaagse te beginnen degenereren, te herstellen.  

We gebruiken ook andere kruiden om parasieten, schimmels, candida, longondersteuning, schildklier formules, alles afhankelijk van uw persoonlijke behoeften. 

 

Een veelgestelde vraag die ik ook wel hoor is of je je zorgen moet maken over je bloedsuiker bij een detox met een hoog fruitgehalte 

Neen, ik heb zelfs al ondervonden dat de bloedsuikerspiegel gelijk wordt, zelfs voor mensen met diabetes, terwijl ze deze detox volgen. 

Niet alle suikers zijn immers hetzelfde. Ons lichaam gebruikt de eenvoudige suikers zoals fructose en glucose als brandstof. Glucose (groenten) hebben wel nog steeds insuline nodig om door de alvleesklier te worden geproduceerd om het door de celwand te vervoeren, maar fructose niet. Complexe suikers en koolhydraten vereisen veel van ons lichaam aan energie om ze af te breken voordat het lichaam ze kan gebruiken. Gevolg is dat dit kan leiden tot vetopslag omdat dit een hogere insulinebehoefte vereist. 

 

Hoe ziet mijn detox dag eruit ? 

Na het wakker worden start ik meteen met mijn kruiden (tincturen/capsules..) en water of een lekker kopje helende thee.  Na een half uurtje ongeveer maak ik een lekkere fruitbowl en een vers sapje (sinaasappel met gember geperst is mijn favoriet). Dit houdt me wel een paar uur 'zoet'. Rond de middag eet ik meestal een meloen (altijd apart eten en een half uurtje wachten vooraleer je iets anders eet wegens snelle doorgang), soms wel 2 en na een half uurtje dus nog een grote portie lekker vers fruit, aardbeien, bosbessen, mango's, druiven smoothies, nicecream... Tussendoor snack ik ook nog op dadels, zoet en lekker en 's avonds maak ik een heerlijke grote salade met andere fruitgroenten zoals paprika, tomaten, komkommers). Avondsnackje kan bevroren blauwe bessen of druiven zijn, heerlijke snoepjes zo ! Of ik maak nog een lekkere bananenshake ... Alles om met een voldaan gevoel de dag af te sluiten. 

 

Ik hoop dat deze post je wat inzicht heeft kunnen geven in de vele wonderen van detox. Wil je ook graag aan de slag, aarzel niet om mijn één van mijn programma's aan te schaffen, een volledig gepersonaliseerd detox plan, inclusief kruidenprotocol op basis van jouw behoeften. 


Zet jezelf eerst want iemand anders doet het niet voor je !